אחד המרכיבים החשובים באיכות הקפה שתכין הינה טחינת הקפה.
הטחינה אידיאלית תביא אתכם לתוצאה של אספרסו הנשפך בצורה קבועה ואיטית לתוך הכוס. טחינה עבה מדי "תטפטף" לתוך הכוס וטחינה דקה מדי תגרום לאספרסו להישפך לתוך הכוס מהר והתמצית שתיווצר תהיה דלילה.
מומלץ ל'שחק' עם רמת הטחינה עד להגעה לרמת מזיגה אופטימלית. מזג האוויר והזמן משנים את הכוונון ולכן אחת למספר שבועות ייתכן ותדרש/י לכוונן מחדש את המטחנה.
מטחנה איכותית ומידת טחינה נכונה יספקו לכם את המרקם הרצוי והטוב ביותר של הקפה.
שינויים קטנים בכוונון המטחנה יובילו לתוצאות משמעותיות. מומלץ מאוד לטחון את הקפה בבית ממש לפני הכנת האספרסו, מכיוון שקפה שנטחן מראש והיה חשוף לאוויר, מתחמצן ולכן מאבד מן הארומה והטעם.
בצידה ורוכשים קפה טחון מראש מומלץ לסגור אותו בכלי ואקום או שקית אטומה ולהניח במקום מוצל, קריר ויבש.
ברכישת מטחנת קפה יש להחין בין מטחנת תבלינים פשוטה שאינה מאפשרת שליטה על רמת הטחינה ובין מטחנת קפה ביתית היכולה להגיע לתוצאות רצויות באיכות הקפה שתכין. מטחנת קפה ביתית עולה בין 1000-1500 ש"ח.
הטחינה אידיאלית תביא אתכם לתוצאה של אספרסו הנשפך בצורה קבועה ואיטית לתוך הכוס. טחינה עבה מדי "תטפטף" לתוך הכוס וטחינה דקה מדי תגרום לאספרסו להישפך לתוך הכוס מהר והתמצית שתיווצר תהיה דלילה.
מומלץ ל'שחק' עם רמת הטחינה עד להגעה לרמת מזיגה אופטימלית. מזג האוויר והזמן משנים את הכוונון ולכן אחת למספר שבועות ייתכן ותדרש/י לכוונן מחדש את המטחנה.
מטחנה איכותית ומידת טחינה נכונה יספקו לכם את המרקם הרצוי והטוב ביותר של הקפה.
שינויים קטנים בכוונון המטחנה יובילו לתוצאות משמעותיות. מומלץ מאוד לטחון את הקפה בבית ממש לפני הכנת האספרסו, מכיוון שקפה שנטחן מראש והיה חשוף לאוויר, מתחמצן ולכן מאבד מן הארומה והטעם.
בצידה ורוכשים קפה טחון מראש מומלץ לסגור אותו בכלי ואקום או שקית אטומה ולהניח במקום מוצל, קריר ויבש.
ברכישת מטחנת קפה יש להחין בין מטחנת תבלינים פשוטה שאינה מאפשרת שליטה על רמת הטחינה ובין מטחנת קפה ביתית היכולה להגיע לתוצאות רצויות באיכות הקפה שתכין. מטחנת קפה ביתית עולה בין 1000-1500 ש"ח.